Az őszi, téli időszak nemcsak a felnőttek immunrendszerét állítja komoly kihívások elé, de a gyerekek szervezetét is nagyban próbára teheti.

A jól működő immunrendszer egyik legfontosabb kulcsa a változatos és egészséges étrend, ezért az őszi időszakban is figyeljünk oda, hogy kellő mennyiségű friss gyümölcs és zöldség kerüljön az asztalra. Irány a szabadba! A mozgás öröme, a sport kiegyensúlyozottabbá teszi a fiatalokat, hozzájárul a csontozat és az izomzat megfelelő fejlődéséhez, és nem utolsó

sorban növeli az ellenállóképességet. A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés nélkülözhetetlen a fejlődő gyermeki szervezetnek. A nem megfelelő alvásnak nemcsak a fáradtság vagy a rosszkedv lehet az eredménye, hanem a gyermeket fogékonyabbá teheti a betegségekre is. Manapság már a fiatalok szervezetét is sok káros hatás, inger éri. A felgyorsult munkatempó, a kevés mozgás és az alváshiány mind kihatással vannak szervezetük védekezőképességének csökkenésére. Mindezek következtében növekszik testük vitaminigénye, melyet már nem mindig tudunk kizárólag helyes táplálkozással pótolni. Ilyenkor érdemes immunrendszer erősítő készítményeket alkalmazni. Számos gyermek multivitamin, rágótabletta és csepp létezik, melyek megfelelő arányban tartalmazzák a fejlődő szervezet számára legfontosabb vitaminokat és nyomelemeket.