Becslések szerint egy átlagos felnőtt emésztőrendszerében az élő mikroorganizmusok száma több billióra tehető. A mikrobák legtöbbje olyan fajokhoz tartozik, melyek nem hasznosak, de nem is károsak az ember számára, úgymond „semlegesek”. A mikrobáknak van egy ún. egészséges aránya a szervezetben. Ez több tényezőtől függ: például befolyásolja az immunrendszer működése, a táplálkozás, az életkor, a gyógyszerek alkalamazása stb.


A ’Candida albicans’ egy élesztőgomba, természetes parazitaként jelen van a szervezetben. Együtt él a jótékony baktériumokkal és más természetes parazitákkal. Az immunrendszer megfelelő működése és a jótékony baktériumok normál esetben képesek megakadályozni a Candida elszaporodását. Amikor a jótékony baktériumok sérülnek, elpusztulnak, megüresedett helyükre olyan mikroorganizmusok kerülhetnek, mint a Candida.
A Candida szénhidrátot kedvelő gombafaj. Mivel manapság az emberek táplálkozási szokásaihoz hozzátartozik a rengeteg szénhidrát fogyasztása – cukrok, keményítők, fehér kenyér stb. -, így a Candida ideális környezetet talál magának a szaporodásra az emésztőrendszerben.
A Candida elszaporodásához „tökéletes közeg” a vékony- és vastagbél, valamint az urogenitális rendszer (férfiaknál és nőknél is). Itt ugyanis a Candida versenybe szállhat az elfogyasztott táplálékért, és kapcsolódhat más mikroorganizmusokhoz. Sok kutató úgy hiszi, hogy a gomba bizonyos fajtái a véráramon keresztül képesek lehetnek eljutni a test különböző pontjaira és megtelepedni a szervekben… Egy biztos, hogyha a Candida elszaporodása egyszer megindult, a káros hatások drasztikusak lehetnek. Az általános TÜNETEK közé tartozik: fáradtság, emésztési zavar, puffadás, immungyengeség, székrekedés, hasmenés, depresszió, idegesség, mérésklődő libidó. Vannak, akiknél a szénhidrátok iránti csillapíthatatlan vágy, a gyakori vizelési inger, vagy akár kialakuló bőrbetegségek (akné, ekcéma) is jelezhetik a Candida elburjánzását.
A Candida fertőzéseket feltétlenül kezelni kell, mivel a megnövekedett Candida-jelenlét folyamatosan gyengíti az immunrendszert!

A Candida kezelése Grapefruitmaggal

A grapefruitmag kivonatáról bebizonyították, hogy hatékony 30 gombafaj, köztük a Candida gombás fertőzései ellen is. Az erős antimikróbás tulajdonságú grapefruitmag cseppek igen hatásos kivonatok a gombás fertőzések elleni küzdelemben.

A BIOVITAL grapefruitmag-kivonat C vitaminnal, nagy kiszerelésű, 50 ml-t tartalmaz minden üvegcse belőle. A grapefruit magja egyedülálló kórokozóellenes hatásokkal rendelkezik. Természetes módon megöli a baktériumokat és a vírusokat, parazitákat és gombákat a szervezet károsítása nélkül.

A grapefruit fogyasztása javítja a szív egészségét, valamint segíthet az inzulinrezisztencia és a cukor-
betegség megelőzésében.

A Candida fertőzés ellen általánosan egy 30 napos kúra is segíthet.

Adagolás: Napi 3×6 csepp, 1-2 dl folyadékban feloldva. Használat előtt felrázandó.

Kérjük, látogasson el hozzánk a legközelebbi gyógyszertárunkba, ahol szakértő gyógyszerészeink örömmel segítenek Önnek.