Procenjuje se da prosečna odrasla osoba u svom sistemu organa za varenje ima više triliona živih mikroorganizama. Većina ovih mikroba pripada tzv. “neutralnim” vrstama mikroorganizama koji nisu štetni po zdravlje čoveka, ali nisu ni koirsni. Postoji tzv. “zdrav odnos” mikroorganizama u našem organizmu, koji zavisi od nekoliko faktora kao što su: zdravlje i funkcionalnost imunog sistema, ishrana, starosno doba, upotreba lekova itd.

’Candida albicans’ je vrsta gljive iz reda kvasaca, koja je kao parazit prirodno prisutna u našem organizmu zajedno sa korisnim bakterijskim sojevma i drugim prirodnim parazitima. Normalno funkcionisanje imunog sistema i prisustvo korisnih bakterija sprečava prekomerno razmnožavanje Candide, međutim kada se naruši mikroflora i smanji broj korisnih bakterija, tada njihovo mesto mogu zauzeti mikroorganizmi kao što je Candida.

Candida je vrsta gljive koja voli ugljene hidrate. Pošto su danas u ishrani sve više prisutni ugljeni hidrati u vidu šećera, zgušnjivača, belog brašna itd., Candida u našem digestivnom traktu pronalazi idealnu podlogu za razmnožavanje.

Tanko i debelo crevo, ali i urogenitalni trakt (i kod žena i kod muškaraca) su “najbolje okruženje” za razmnožavanje Candide jer tu ona nalazi dovoljno hranljivih materija i može da se ujedini sa drugim mikroorganizmima. Po teorijama mnogih naučnika ova vrsta gljive može putem krvotoka da putuje unutar organizma i tako dospe u različite delove tela. Jedno je sigurno, ako Candida jednom počne da se razmnožava i širi, štetne posledice mogu biti drastične. Najčešći SIMPTOMI toga mogu biti: umor, problemi sa varenjem, nadutost, oslabljen imunitet, opstipacija, dijareja, depresija, nervoza, umereniji libido. Kod nekih osoba, takođe znaci preovladavanja Candide mogu biti nestišiva želja za unosom ugljenih hidrata, čest nagon za mokrenjem, pa čak i nastanak nekih kožnih bolesti kao što su akne ili ekcem.

Infekcije uzrokovane Candidom se obavezno moraju lečiti, jer povećan broj Candide može znatno da oslabi imuni sistem!

Lečenje Candide pomoću semena grejpfruta

Dokazano je da ekstrakt semena grejpfruta efikasno deluje u lečenju od infekcija 30 vrsta gljiva, među njima i Candide. Kapi sa ekstraktom semena grejpfruta, zahvaljujući svom snažnom antimikrobnom dejstvu su veoma efikasne u terapiji gljivičnih infekcija.

BIOVITAL ekstrakt semenki grejpfruta sa vitaminom C, veliko pakovanje, svaka bočica sadrži 50 ml. Seme grejpfruta ima jedinstvene antipatogene efekte. Prirodno ubija bakterije i viruse, parazite i gljivice bez neželjenih efekata za telo. Konzumiranje grejpfruta poboljšava zdravlje srca i može pomoći u sprečavanju insulinske rezistencije i dijabetesa.

Za lečenje Candide je uglavnom dovoljna terapija koja traje 30 dana.

Doziranje: 3×6 kapi dnevno rastvorenih u 1-2 dl tečnosti. Protresite pre upotrebe.

Posetite nas u najbližoj apoteci, a naši farmaceuti će Vam rado pružiti pomoć.