Dobre vesti stižu iz Kluba mama i beba – Senta, jer se preliminarno već više od 50 trudnica prijavilo na program koji Klub priređuje, a vezano za pripremu na trudničke i porodiljske dane. Ovaj broj naime znači da se očekuje toliko i novorođenčadi, odnosno za nekoliko godina isto toliko dece u predškolskim ustanovama i osnovnoj školi.

Tomić Edina, dr. Silvija Sabo i Endre Kiš

Uglavno je ovaj broj u poslednje vreme, na svim pripremnim programima, kako nam je kroz razgovor saopštila i Edina Tomić, koja vodi Klub, IBCLC savetnica za dojenje, i organizator pripremnih programa. Prijavljene buduće mame nisu samo iz Sente, tu su žene iz svih okolnih mesta, Ade, Mola, Kanjiže, čak iz Bečeja i Subotice, kako nam prenosi Edina.

Serija programa pripreme žene za trudničke dane, biće održana u skladu sa aktuelnim pravilima i epidemiološkom situacijom, u više manjih grupa, počevši od 18. februara i trajaće do 2. aprila. Glavne teme su porođaj, nega novorođenčadi, finansijska podrška za trudnice i porodilje, nošenje bebe, predstavljanje mogućnosti perivih pelena, dojenje, kao i mnoge druge, veoma korisne teme.

Programi ovog kluba su nedvnosmisleno veoma vredan izvor informacija za trudnice i buduće mame, kao vid informisanja, razmene iskustava i znanja među polaznicama, za dobijanje odgovora od stručnih lica. Za programe sa naše strane pripremili smo jedan Apolo poklon paket koji sadrži raznovrsne, veoma korisne proizvode, prilikom čijeg sastavljanja smo akcenat stavili na podršku dojenju i majkama koje doje.

Svim učesnicama programa kluba, ovim putem želimo zdravlje, pre svega, i mnogo lepih trenutaka provedenih u krugu porodice!